Diseminare Grecia

DISEMINARE
13051689_1480744071951355_5664587649002438994_n

Proiect: ’’WE BELIEVE IN A BETTER EUROPE’’ – 2015-1-FR01-KA219-015002_5.
Colegiul Agricol Nr.1 Valea lui Mihai
Mobilitati Erasmus+

1. Activitati transnationale, predare, invatare si formare, aprilie 2016, GRECIA
Partener de proiect “Epal Kalamarias” din Tesalonic.
Colegiul Agricol Nr.1 Valea lui Mihai implementeaza proiectul ’’WE BELIEVE IN A BETTER EUROPE’’, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, actiunea KA2– parteneriate strategice in domeniul scolar, cu numarul de referinta 2015-1-FR01-KA219-015002_5. Perioada in care se desfasoara activitatile proiectului este septembrie 2015 – septembrie 2018.
Partenerii din proiect sunt:Franta (Tahiti ) coordonator, Polonia, Grecia si Romania.
Acest proiect are urmatoarele obiective principale:
• Cresterea interesului fata de activitatile scolare si fata de stiinte, ridicarea nivelului de cunostinte si formarea de abilitati ,imbunatatirea abilitatilor de comunicare in limba engleza
• Obiective ce vizeaza profesorii :
– imbunatatirea dinamicii de predare;
– reactivarea motivatiei si a spiritului de echipa
– schimbul de experienta;
– promovarea inovatiei si utilizarea echipamentelor digitale
• Obiective ce vizeaza scoala :
– imbunatatirea imaginii scolii si a vizibilitatii sale pe plan local , national si european – implicarea activa in viata comunitatii orasului Valea lui Mihai

1. Reuniune transnationala de proiect
Obiectivul principal al acestei intalniri de proiect a fost prezentarea rezultatelor activitatilor din fiecare scoala, competitii ce au vizat realizarea unor activitati scurte dar sugestive, privind dezvoltarea sociala a fiecarei tari implicate.

2.Activitati transnationale, predare, formare si invatare

In perioada 10-15 aprilie 2016 a avut loc mobilitatea transnationala de predare, formare si invatare , fiind prima intalnire a elevilor si profesorilor in cadrul acestui proiect.Activitatile s-au desfasurat la scoala “Epal Kalamarias” Tesalonic , in Grecia. La intalnirea de proiect au participat 35 de persoane, respectiv 25 elevi si 10 profesori. Romania a fost reprezentata de 4 elevi si doi profesori insotitori.
Delegatiile scolilor partenere au sosit pe data de 10 aprilie, fiind cazate la hotelul Metropolitan din Tesalonic.

11 aprilie 2016 – prima zi de activitati transnationale
Dupa primirea oficiala, in prima parte a zilei a avut loc prezentarea echipelor si a scolilor, eveniment organizat la Epal Kalamarias din Grecia. A urmat o ședință pentru profesori iar elevii au fost organizati în 2 grupe unde au participat la un curs de limba engleză, membrii celor 4 țări interacționând constant. A urmat pranzul servit la cantina liceului. Seara, profesorii si elevii au servit cina impreuna, la Metropolitan Hotel.

12 aprilie- a doua zi
În ziua a doua elevii au observat cum se crează un radiator din cupru refolosit, cum se filtrează apa prin mijloace accesibile oricărui cetățean. Mai departe s-a descris și demonstrat cum putem crea fertilizator folosind alimente expirate și nu numai. La finalul activităților am vizitat Primăria orașului Salonic, unde am avut întâlnire cu primarul orașului.
13 aprilie 2016 – a treia zi
A urmat turul orasului organziat de scoala.
În cea de-a treia zi începând cu primele ore ale dimineții ne-am deplasat spre localitatea Pella pentru a vizita muzeul de arheologie de acolo. A urmat o vizită la Edessa unde am văzut celebra Cascadă din Edessa. Ultima vizită s-a efectuat la Vergina unde ni s-au prezentat Mormintele Împăraților Greci, Filip al II-lea și nu numai. Seara, profesorii si elevii au servit cina impreuna, la un restaurant.
15 aprilie 2016 – a cincea zi
Elevii au discutat cu profesorii despre rezultatele obtinute in urma comparatilor facute in ziua precedenta raportat la fiecare tara. Dupa ce lucrurile au fost lamurite, elevii au lucrat pe grupe si au scris cate un raport pe care l-au prezentat tuturor, la finalul workshop. În ultima zi s-au încheiat activitățile nefinalizate în ziua precedentă, urmând o călătorie în jurul orașului pentru a observa locurile celebre din Salonic. Seara s-a încheiat cu o cină și o petrecere de la revedere din partea tarii gazdă. Sâmbătă țara noastră a pornit spre casă. În concluzie putem spune că mobilitatea din Grecia a fost un succes pentru Colegiul Agricol Nr. 1 Valea lui Mihai, instituția respectând cerințele proiectului și dovedindu-se a fi la același nivel de competență ca restul țărilor membre.
14 aprilie 2016 – a patra zi
În ziua a patra s-au realizat probabil cele mai importante activități. Elevii au fost grupați pe mai multe grupe, fiecare ocupându-se cu o activitate anume, precum: realizarea videoclipului comun, redactarea Declarației Universale pentru Apă, compararea prețurilor apei, a calității și consumului acestuia raportat la fiecare țară în parte, iar ultima grupă a realizat un chestionar comun cu privință la deșeuri.